Fare İlaçlama

Fare İlaçlama

Fare, kemirgen bir hayvan olan bu canlılar çoğu zaman toplu şekilde yaşayan zararlı canlılardır. Bu kemirgenlerin biroldukça türü vardır ve her kemirgenin insanlara verdiği zarar türü farklıdır. Bazı fare çeşitleri dışarıda şu demek oluyor ki doğal ortamlarda yaşarken bazı türleri de insanoğluın yaşadığı ev, bina ve iş yerlerine kadar gelip bu alana yerleşirler. Fareler türlerine bağlı olarak bazı türleri insanoğluın besin kaynaklarına, bazıları giyeceklerine ve eşyalarına, bazı türleri de direk insanı kemirip ve tırmalayarak insanlara birçok zarar verir. Ayrıca bu kemirgenler ev ve yaşam alanlarına kadar geldiklerinde üzerinde biroldukça zararlı parazit canlılarda gelebilir şu demek oluyor ki pire, kene, bit gibi canlılar bu kemirgenler üzerinde taşınabilir. Fare kemirgeninin zararlarından kurtulmak ve bu kemirgenler ile savaşım etmek gerekir. Her kemirgen çeşidine bağlı olarak farklı ilaçları kullanmak gerekir.

Fare ilaçlama da bu kemirgenin bulunma şekline nazaran farklı ilaçlama uygulamaları yapmak gerekir. Fare ilaçlama işlemi ortamın durumuna ve farenin türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık alanlarda meydana getirilen fare mücadelesi ile kapalı alanlardaki mücadelede arasında büyük farklar vardır. Kokulu sıvı ilaçlama, fareleri yok etme konusundaki en etkili yöntemlerden biridir. Sadece açık alanlarda sıvı ilaçlama yerine, katı fare ilaçları veya istasyon denilen fare tuzakları kullanmak daha etkili sonuç verecektir. Fareyi yok etmek kadar, kemirgenlerin alana tekrar girişini engellemek de büyük örutubet taşır. Bundan dolayı fare ilaçlama şirketleri tarafınca yardım alırken, ilaçların koruyucu olup olmadığını öğrenmeniz gereklidir. Fareden kurtulmak için ev, ofis, fabrika, okul, klinik gibi kapalı alanlara meydana getirilen kemirgen ilaçlama işleminde katı ilaçlar sıvı ilaca takviye olarak da kullanılabilir.

Fare ilaçlama yapmış oldurırken, en çok korkulan noktalardan biri, farenin belli bir yerde sıkışıp kalmasıdır. Gelişmiş kemik sistemine sahip olmayan fareler, başlarının geçebildiği her alandan geçer. Sadece farenin bir alanda sıkışıp kalmasının peşinden, oradan çıkarılması çok zor olsa gerek. Farelerin sıkışması sonucu hem çok ciddi bir koku oluşur aynı zamanda bakteri ve mikroplar hızla yayıldığı için sıhhat açısından ciddi riskler oluşur. Bu yüzden fareden kurtulmak için bireysel ya da amatör mücadele şekilleri kullanmamak gereklidir.

Sağlık Bakanlığı tarafınca onaylanmış fare ilaçları veya fare tuzakları kullanarak işlem yapan ve ilaçlama şekilleri konusunda uzman olan fare ilaçlama firmaları, kemirgenleri yok etme mevzusunda başarı sağlamaktadır. Deneyimsiz ya da amatör ilaçlama şirketleri tarafından yardım almak ise ciddi riskler yaratır.